a z Denona lub onkyo, Denona ma znajomy i calkiem ładnie mu to gra a dal cos 2600zł i sam się zastanawiam nad tym
Charczy głośnik, zanika sygnał radiowy
Zwiń
X
-
Charczy głośnik, zanika sygnał radiowy
Witam - mam następujący problem. Charczą mi głośniki, raz lewy za parę dni prawy potem dwa razem a następnie dwa grają ładnie. Sygnał do radia też jest taki sobie.(radio oczywiście fabryczne Bolero) Niekiedy wszystko ok a nikiedy lipa totalna. Ogólnie masakra. Po kupnie zamontowałem od razu w serwisie triflexsa i dwa lata było ok. Teraz zaczynaja sie jakieś dziwne problemy. Zmontowałe wzmazniacz antenowy, potem zamieniłem go na separator i bez poprawy. Sprawdzałem kabel - jest ok.
Może ktoś ma jakis pomysł co powinienem jeszcze zrobić ?
a drugie pytanie to czy ktoś może udostępnić instrukcję jak dostać sie do głosników a 02 2009 mint.
pozdrawiam
-
-
Slawek_2005-S1, podepnij kompa i zobacz czy masz jakies błędy w radiu - może wina instalacji
jeśli chodzi o to jak dostać się do głośników- tak samo jak w innych modelach O2/O2FL
zdejmujesz boczek (masz instrukcję na forum) i widzisz blachę z głośnikiemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Jako, że jest to mój pierwszy post na OCP to witam wszystkich
Ok, a teraz do rzeczy:
Mam problem z radiem STREAM w OII Elegance. Od niedawna radio gubi zasięg fal i po wyjeździe z miasta praktycznie nie ma możliwości słuchania nawet RMFu. Po zapoznaniu się z kilkoma wątkami nie znalazłem takiego problemu jak mój bo:
- na wyjściu antenowym radio ma 12V czyli wbudowany w niego separator jest sprawny;
- kabel został przedzwoniony i nie ma przerwy ani zwarcia do masy;
- antena została wymieniona na nową;
- po zastosowaniu 2 metrowego kawałka drutu zamiast anteny radio nadal źle odbiera;
- vcds nie wykazuje żadnych błędów.
Zauważyłem, że jak jestem w miejscu gdzie jest słaby sygnał to radio odbiera lepiej z wyłączonym zapłonem. Po włączeniu zapłonu zaczyna szumieć.
Jeżeli ktoś ma pomysł co jeszcze trzeba sprawdzić to będę wdzięczny za info Jeżeli ktoś z okolic Katowic mógłby użyczyć mi swoje radio na chwiowy test to może uda się sprawdzić czy to jego wina
Komentarz
-
Komentarz